Betonvágás panelban és  lakossági betonvágó munkák.
A lakosságnak is szüksége van betonvágó, betonfúró munkákra. Leggyakrabban a panellakásokban van szükség a gyémántszerszámos betonvágásra, betonfúrásra.

Betonfúrásra a lakossági munkák során általában páraelszívók, mobilklímák kivezetéseinek, konvektorok, kazánok füstkivezetőjének elkészítése során kerül sor. Családi házaknál csatorna rákötésnél a pince falának átfúrása során, kémény kivezetés helyének kialakítása vagy akár a kémény kürtőjének felbővítésére használunk gyémántszerszámos betonfúró technológiát.

Panellakásokban a legtöbbször 6 és 15 cm vastag falakkal találkozunk, de vannak 10, 12, 20 cm vastag falak néhol, és még vannak a 4 cm vastag dobozos vizesblokk falai. A 6 cm vastag falakkal van a legegyszerűbb dolgunk, ezekkel elég sok mindent lehet csinálni: ajtó és ablaknyílásokat, különböző dekorációs és bevilágító nyílásokat vágni ( pl üvegtégla helyének kialakítása), átlagnál magasabb nyílások vágása, nagyobb szélességű nyílások (akár 2,5m), függőlegesen elvághatjuk a panelt és az egyik felét elbonthatjuk vagy akár a teljes panelt is eltávolíthatjuk. Gyakran felmerül kérdésként, hogy boltívet tudunk e vágni, nos nem lehetetlen de mivel koronggal vágunk és ez egyenes ezért ez nem lesz túl szép és mindenképpen utólagos javítást igényel.  Az ettől vastagabb falaknál már kisebb mozgásterünk van, de a legtöbb esetben itt is lehetőség van ajtó és ablaknyílások vágására normál magasságig illetve normál szélességig, de áthidaló beépítésével akár nagyobb szélességet is elérhetünk. A 4 cm vastagságú dobozos vizesblokkot úgy kell elképzelni, hogy amikor építették a panellakást a vizesblokkot mint egy komplett dobozt aminek alja és teteje van beemelték az elkészült szintre, onnan lehet felismerni ha belépünk az aljzat magassága nagyobb a mennyezet magassága kisebb mint a lakás többi helységében. Általában lehet rá vágni új nyílást másik irányból, vagy a meglévőt bővíteni vagy teljes egészében elbontani.

ipari-betonvagas-lakossagi-betonvago-munkak-1

Födémvágásra lépcsőfeljáró helyének kivágásakor van szükség, ez lehet meglévő nyílás bővítése pl. padlásfeljáróból kivágni egy nagyobb nyílást, amiben elfér a lépcső a tetőtér beépítéshez vagy akár lehet egy teljesen új nyílást vágni a lakás bármely pontján. Ezeknek az anyag lehet monolit vasbeton, gerendás födém vagy akár panel is.

A legtöbbször a fúrásokat és vágásokat vízhűtéssel végezzük, a víz megköti a képződő por 99 százalékát, a koszos hűtővizet vízfelszedővel összegyűjtjük. Ezek ellenére elmondható, hogy a betonvágás és fúrás sajnos kosszal jár, ezért érdemes a felújítást mindenképpen ezzel kezdeni, illetve ha berendezett lakásról van szó amennyire csak lehetséges a kérdéses területről kipakolni minden mozdíthatót.

Az előzőekben elsősorban panellakásokról volt szó, de minden más területen is a rendelkezésünkre álló gépekkel állunk a lakosság szolgálatába is.

Engedélyhez, statikai tervhez, szakvéleményhez kötött kivitelezések esetén szakképzett, tapasztalt és korrekt statikust tudunk ajánlani szolid árakkal.

 

 

Betonvágás. betonfúrás, ipari betonbontás – Speciál Betonvágó Kft.

 

Elérhetőségek:

 

Hadzsi Roland

Telefon: +36 30 478 22 51

E-mail: rolandhadzsi@gmail.com

 

Hadzsi István

Telefon: +36 30 249 26 07

E-mail: betonvagas@freemail.hu