Panel falbontás – Tágasabb belterek, szűkös helyzetben is

Hatékony eszközökkel és hozzáértő szakemberekkel a panel falbontás kényelmesen és gördülékenyen megoldható. A panellakásokban mindig gondot okoz a szomszédok zaja, avagy nekik a miénk. Rengeteg kellemetlenséggel nézünk szembe, amennyiben hosszas felújításba kezdünk. Ha nagy lélegzetvételű munkákkal jár mindez, különösen sok nehézségre számíthatunk. Egy újraburkolás vagy nyílászzáró csere sok zajt, port, törmeléket és a falakra leadott vibrációt jelenthet. Egy panel falbontás szintén komoly statikai terhelést ró az épületre. Hogyan kerülhető el mindez egy gyorsabb, kevésbé terhelő és a még a szomszédok számára is tűrhető megoldással? Elmondjuk!

betonvagas panelban

 Rezgésmentes panel falbontás korszerű technológiával

A bontások, fúrások jelentős rezgést adnak át az épületek szerkezetének, ami egy panel falbontás esetén különösen szerencsétlen dolog. Az ipari betonvágás, fúrás és bontás során is sokszor elengedhetetlen, hogy a statikai terhelést a minimumra csökkentsük. Az erre a célra kifejlesztett precíz, ám hatékony betonszabó gépek és eszközök nagy segítséget jelentenek a hétköznapibb munkáknál is, például éppen a lakásokban, panelekben. Az a technológia, amivel dolgozunk, statikai szempontból rendkívül kíméletes. Magyarország panelházai átlagosan 50 éves épületek, de nem ritka a 60-70 éves ház sem. Sokuk még az eredeti állapotokat őrzi és csak apró felújításokon esett át, főként egyes lakásonként, egyéni ízlés szerint. Belátható, hogy itt nem érdemes rázkódásnak kitenni a falakat.

Meglepő lehet, de egyes házak vezetékelése szintén még a régi, eredeti hálózat, ami már nagyobb külső behatás nélkül is kevésbé megbízható. Ilyen állapotok közt nagyon fontos, hogy óvatosan bontsuk meg a falakat egyes átalakítások során. A szétcsúszó vezetékek, a megrepedő fal, a leomló vakolat elkerülhető, ha megfelelő technológiát alkalmazunk. És mi azt alkalmazunk. (Természetesen az ilyen épületek felújítása mindenképpen időszerű lenne, azonban tudjuk, hogy sok társasháznál erre nem feltétlenül van mód és lehetőség.)

betonvagas-panelban

Szolgáltatásunk kényelmi előnyei

Egy panel falbontás rengeteg kellemetlenséggel jár, azonban megfelelő szakértelemmel és eszközökkel ez jócskán csökkenthető. Mint említettük, a vibráció minimalizálása eleve nagy előny, ám szolgáltatásunk ennél sokkal több kényelmet kínál:

Precízen dolgozunk: Mindegy, hogy milyen kicsi, milyen nagy, vagy mennyire egyedi vonalvezetés mentén kell falat bontanunk, nem fogunk hibát véteni. A nehezen hozzáférhető, kényes helyeken is úgy bontunk, hogy semmi más nem sérül.

Minimális por: Korszerű eszközeink és hozzáértő csapatunk megoldja, hogy ne lepjen el mindent a por és törmelék. Bontás közben eleve nem keletkezik akkora por, munka után pedig takarítunk. 

Gyors munkavégzés: Nagy teljesítményű ipari gépeinkkel pillanatok alatt elvégezzük a feladatot, nem fog rámenni az egész napja.

Csendes: Egy falbontás, sőt még egy egyszerű fúrás is kellemetlen hanghatásokkal jár. Ezt a szomszédok nem, vagy csak kis ideig tolerálják, utána már nehezteléssel kell szembenéznünk. Persze mi magunk sem szeretjük a fülsüketítő zúgást. Mi különösen halk munkát végzünk, köszönhetően hatékony eszközeinknek. 

Ha szeretné, hogy gyors, pontos, halk és szakszerű legyen a panel falbontás, ha megkímélné szomszédait és a házat a rezgéstől és hangoskodástól, akkor csak a korszerű megoldásokban higgyen! Ha panel falbontás kell, ne érje be kevesebbel, hívjon minket!

Elérhetőségek:

Hadzsi Roland

Telefon:  +36 30 478 22 51

E-mail:  rolandhadzsi@gmail.com

special betonvagas