Vasbeton vágás köteles betonvágóval

betonvágás

A vasbeton az egyik legstabilabb szerkezeti elem, ezért a vasbeton vágás is speciális megoldásokat igényel. Erre a célra jöttek létre a gyémántköteles betonvágók, amelyeken a legvastagabb vasalatok sem fognak ki. Az építőiparban gyakran előfordul, hogy meglévő szerkezetek kell átalakítani vagy egyszerűen csak lebontani. A vasbetonnal azonban meggyűlik a bajunk, hacsak nem áll rendelkezésünkre megfelelő technológia.

A kézi és sínes betonvágás, habár hatékony, általában korlátozva van a vágásmélységben, és csak kisebb munkadarabokhoz alkalmazható. Amikor vastagabb vagy nehezen hozzáférhető beton- vagy vasbetonszerkezetekkel kell dolgozni, a hagyományos módszerek nem elégségesek.

A megoldás: gyémántköteles betonvágás

Az előbb említett, kihívást jelentő helyzetekre a gyémántköteles betonvágás nyújt megoldást. Nincsenek méretbeli korlátok, hiszen ennek az innovatív technológiának a lényegét a gyémánt adja, ami keménységben túlszárnyal bármit, amit eddig használhattunk. Kisebb átmérő esetén elegendő a tárcsás vágás is, azonban a gyémántköteles vágási eljárások ideálisak olyan helyzetekben, amikor a hagyományos gyémánttárcsákkal már nem lehet megfelelően dolgozni, mert vagy túl nagy az átmérő vagy a hozzáférés problémás. A gyémántköteles betonvágás főbb előnyei között szerepel a gyors kivitelezés, a precíz és méretpontos eredmény, a rezgésmentesség, a pormentes vízhűtéses technológia, valamint a biztonság és a repedésmentesség. A gyémántköteles betonvágás emellett viszonylag csendes is, ami további előny lehet zajérzékeny környezetekben.

Egy speciális előnye a köteles, főleg gyémántköteles betonvágásnak az, hogy víz alatt is dolgozhatunk vele, mert a kötél hossza tulajdonképpen nincs korlátok közé szorítva és a gyémántot nem fenyegeti korrózió.

Mitől speciális a gyémántköteles betonvágás technológia?

betonvágás

A gyémántköteles betonvágás technológia újítása az ipari gyémántokkal bevont huzal. Ez a huzal rendkívül pontos, hatékony és kiváló minőségű, sima felületű vágásokat eredményez még a legdurvább, legkeményebb anyagok esetén is. A huzal viszonylag vékony, nagyon gyorsan mozog, a gyémánt pedig mindenen átrágja magát. Így érhető el a rezgésmentesség, a viszonylag halk működés és a minimális szennyező hatás. Az ilyen megoldásokkal a vágott felület sima, minimalizálva az utómunkát, és az erős vasbetontól a vasötvözetekig szinte bármilyen anyagot el lehet vágni. Emellett a gyémántkötél meghosszabbítható, lehetővé téve a távolról történő vágást is, így a helyhiány sem jelent akadályt.

Összességében tehát a nagy vastagságú, magas keménységű anyagok, építmények, elemek vágásához érdemes a köteles betonvágás szolgáltatásokat igénybe venni. Kimondottan hatékony ez akkor, amikor nehezen hozzáférhető vagy víz alatti vágásokat kell végezni, vagy pedig szükség van a minimális statikai terhelésre és csöndes munkavégzésre. A gyémántköteles betonvágó tehát az egyik leghatékonyabb betonszabó eszköz. Csapatunk évtizedes múlttal és korszerű, gyémánttechnológiával végzi a köteles betonvágás feladatás, legyen szó bármilyen nehéz munkáról!

Elérhetőségek:

Hadzsi Roland

Telefon:  +36 30 478 22 51

E-mail:  rolandhadzsi@gmail.com

special betonvagas